
Ingefær- og appelsinsild
Sild er en af klassikerne på det kolde bord i højtiderne. I denne opskrift med appelsin og ingefær får du en friskere smag på silden.
Ingefær- og appelsinsild
Ingefær- og appelsinsild
Sild er en af klassikerne på det kolde bord i højtiderne. I denne opskrift med appelsin og ingefær får du en friskere smag på silden.

4 portioner
Ingredienser
6 kryddersildefileter
1 appelsin
25 g ingefær, frisk
1/2 løg
Eddikelage
1 dl eddike, 7%
2 dl sukker
3 dl vand
2 laurbærblade
5 hele sorte peberkorn
Fremgangsmåde
- Smag på sildefileterne og læg dem i vand eller mælk et par timer, hvis de er for salte.
- Skær sildefileterne i bidder.
- Skræl og skær det gule på appelsinskallen i tynde strimler.
- Blødgør appelsinskallen ved at koge den op i koldt, usaltet vand og derefter sigte kogevandet fra. Dette gøres to gange.
- Riv ingefær og skær løg i tynde strimler.
Eddikelage
- Bland eddike, sukker og vand.
- Kog op og sæt til side for afkøling.
- Tilsæt appelsinskal og revet ingefær.
- Læg sild, løg, laurbærblade og sort peber lagvis i et glas. Hæld den afkølede eddikelage over.
- Silden bør trække et døgn i køleskab, før den spises.
Silden er holdbar i køleskabet i ca. 2 uger.