Sill med apelsin och ingefära
Ingefær- og appelsinsild
Sild er en af klassikerne på det kolde bord i højtiderne. I denne opskrift med appelsin og ingefær får du en friskere smag på silden.

Ingefær- og appelsinsild

Ingefær- og appelsinsild


Sild er en af klassikerne på det kolde bord i højtiderne. I denne opskrift med appelsin og ingefær får du en friskere smag på silden.


Sill med apelsin och ingefära


4 portioner
Ingredienser

6 kryddersildefileter
1 appelsin
25 g ingefær, frisk
1/2 løg

Eddikelage
1 dl eddike, 7%
2 dl sukker
3 dl vand
2 laurbærblade
5 hele sorte peberkorn


Fremgangsmåde

  • Smag på sildefileterne og læg dem i vand eller mælk et par timer, hvis de er for salte.
  • Skær sildefileterne i bidder.
  • Skræl og skær det gule på appelsinskallen i tynde strimler.
  • Blødgør appelsinskallen ved at koge den op i koldt, usaltet vand og derefter sigte kogevandet fra. Dette gøres to gange.
  • Riv ingefær og skær løg i tynde strimler.



Eddikelage

  • Bland eddike, sukker og vand.
  • Kog op og sæt til side for afkøling.
  • Tilsæt appelsinskal og revet ingefær.
  • Læg sild, løg, laurbærblade og sort peber lagvis i et glas. Hæld den afkølede eddikelage over.
  • Silden bør trække et døgn i køleskab, før den spises.


Silden er holdbar i køleskabet i ca. 2 uger.