Sunde smoothies!
Sunde sommersnacks!
Om sommeren under man sig tit lidt ekstra - og det synes vi også at du skal! Men du behøver ikke lade alle de gode intentioner forsvinde, der findes nemlig mange sunde og gode snacks-varianter som du kan vælge, ind imellem al isen og pølserne.

Sunde sommersnacks

Sunde sommersnacks!


Om sommeren under man sig tit lidt ekstra - og det synes vi også, du skal! Men det er ikke en opfording til at fylde dig med usunde sager, for der findes nemlig mange sunde og gode snacks som du kan vælge frem for is og grillpølser.


Nyttige smoothies!

Smoothie

Smoothies er blevet mere og mere populært de sidste par år, og det er med god grund! Smoothies smager nemlig utrolig godt, og er lette og hurtige at lave. Det er bare fantasien der sætter grænser for hvad du kan putte i en smoothie.


Vidste du, at smoothies også er meget lækre som is? Har du smoothie til overs, kan du fryse det ned i små forme og tage dem frem en varm sommerdag. Lækkert!


Kold suppe

Kolde supper er godt på varme dage, eller når du har lyst til en let middag. Et andet fif er at starte måltidet med en dejlig kaloriefattig suppe, f.eks. gazpacho, agurkesuppe eller kold ærtesuppe. På den måde spiser du mindre af den fedende mad efter!


Kold suppe er også lækkert som dessert – f.eks. kold jordbær- eller rabarbersuppe.


Grøntsager og dip

Hvis du skærer grøntsagerne ud, spiser både børn og voksne dobbelt så mange! Børn elsker ofte grøntsager med dip, f.eks. tzatziki eller creme fraiche dip.


Grøntsager der passer godt er gulerod, kålroe, bladselleri, agurk, sukkerærter, minimajs og peberfrugt. Skær det ud i stave og læg dem på et stort fad. Sundt og godt!


Frugtfad

Om sommeren bugner det med sød og lækker frugt, og så det er bare at tage for sig! Vask, rens og skær den ønskede frugt i passende bidder, både eller skiver. Lad endelig skrællen blive på frugten, så er den lettere at spise. Gnid gerne snittefladen på æbler, pærer, banan med lidt citron eller lime, således undgår du misfarvninger. Arranger alt pænt på et fad. Nemt og lækkert!


Som dessert er det lækkert med en frisk frugtsalat med vaniljecreme.


Salat

Salat passer godt som både et lille mellemmåltid og til middag. Det hele kommer an på, hvad du kommer i!


Prøv f.eks. en avocadosalat med strimlet svinekød, eller hvad med en frisk og sommerlig salat med røget laks og hjemmelavet aioli. Kartoffelsalat med bacon og æg er også en god og mættende middagsret.


God sommer!


Ref. PP-CLV-NOR-0253