Hårpleje i kulden
Hårpleje i kulden
Om efteråret og vinteren tales der meget om at beskytte og pleje huden med gode produkter og sunde kostvaner. Men vidste du at håret alligevel tager skade af minusgraderne? Kulde, lav luftfugtighed og store temperaturændringer slider ekstremt på håret. Derfor er det ekstra vigtigt at tage vare på det nu hvor vinteren er på vej!

Hårpleje i kulden

Hårpleje i kulden


Der snakkes meget om at beskytte huden med de rigtige produkter og en sund kost om efteråret og om vinteren. Men vidste du, at håret også tager skade af minusgraderne? Kulde, lav luftfugtighed og store temperaturændringer slider meget på håret. Derfor er det ekstra vigtigt at tage sine forholdsregler, når vinteren er på vej!


Hårpleje i kulden

Håret behøver fugt

Præcis som din hud, behøver håret også fugt, når vinteren kommer og indeklimaet bliver mere tørt. Husk derfor altid at benytte balsam efter hårvask. Derudover bør du også jævnligt bruge en hårkur, som er tilpasset din hårtype og som tilfører fugt og næring til håret.


Disse råd gælder faktisk hele året, men om vinteren bør du også bruge produkter som beskytter håret. Det kan f.eks. være en leave-in balsam eller en plejende olie. Disse vil ligge sig som et beskyttende lag over hårene og dermed beskytte mod kulden.


Gå ikke ud med vådt hår

Når det er minusgrader udenfor, bør du passe på håret og ikke gå ud med vådt hår. Vandet, som ligger på hårstråene, fryser nemlig til is, når du kommer ud i kulden. Derfor bør du altid føntørre håret, inden du går ud ad døren om morgenen. Det er også værd at huske på, at en hue eller hat ikke gør sagen bedre, hvis håret er vådt.


Undgå elektriskt hår

En irriterende ting, som kulden bringer med sig, er elektrisk hår. Tør, varm luft, og det at man trækker forskellige beklædningsgenstande over hovedet hver dag, gør håret elektrisk. Dette kan du afhjælpe ved at benytte de rigtige produkter. Det kunne f.eks. være en leave-in conditioner, som er antistatisk, og som samtidig giver glans til håret.


Sørg også for at tørklæder og huer er lavet af naturlige materialer som uld og bomuld, da syntetiske stoffer vil gøre håret ekstra elektrisk.


Kosten er også vigtig

For at få sundt, stærkt og glansfuldt hår, bør du tænke over din kost. Håret nyder nemlig godt af en sund og næringsrig kost, og hvis man sløser med maden eller følger ekstreme diæter, vil det hurtigt kunne ses. En sund kost bliver derfor vigtigere i vinterhalvåret, hvor håret er udsat for ekstra belastning.


For håret er det især biotin, zink, selen, kobber og A-vitamin, du bør sørge for at få nok af. Zink, selen og biotin bidrager til et normalt hår, mens kobber bidrager til normale hårpigmenter. A-vitamin kan have en positiv effekt på håret, eftersom det bidrager til hudens normale funktion, og er med til at bevare en sund hovedbund.Kilder:

EU Register of Nutrition and Health claims


Ref. PP-FRI-NOR-0314