Sund og smuk!
Sund og smuk!
Maden, du kommer på din tallerken, har indvirkning på din sundhed og udseende!

Sund og smuk

Sund og smuk!


Maden, du kommer på din tallerken, har indvirkning på din sundhed og udseende!


Sund og smuk!

Vitaminer er næringsstoffer som kroppen har brug for til bl.a. at vedligeholde muskler, knogler, hud og slimhinder. Omdannelse af kulhydrater, fedtstoffer og proteiner til energi, er også afhængig af flere vitaminer og andre næringsstoffer. Desuden bidrager nogle af vitaminerne til at kroppen har et velfungerende immunforsvar.


Vælg frugt og grønt

Vitaminer og mineraler findes i mange madvarer. Det, vi spiser, har indvirkning på os – både indeni og udenpå. Specielt grøntsager og frugt indeholder store mængder af gode næringsstoffer.


Omega-3 for hjerte, hjerne og syn

Omega-3 er en essentiel fedtsyre, der får hjernen til at fungere normalt. Vores hjerne indeholder meget af den langkædede fedtsyre DHA. DHA er vigtig for at opretholde en normal hjernefunktion. Omfattende forskning har resulteret i, at der i dag er en bred enighed om, at de langkædede fedtsyrer (EPA og DHA) er gode for hjerte og syn. Et regelmæssigt indtag af de sunde omega-3 fedtsyrer gennem kosten er derfor vigtigt.


Du får omega-3, når du spiser fed fisk, nødder og grønne grøntsager. Fødevarestyrelsen anbefaler, at vi spiser fisk mindst to gange om ugen som hovedret og flere gange om ugen som pålæg. I alt skal du gerne have 350 gram fisk om ugen, heraf ca. 200 gram fed fisk som laks, ørred, makrel eller sild.


Til følsomme forbrugergrupper findes mere detaljerede anbefalinger, se Fødevarestyrelsens hjemmeside.


Sund kost

Med alderen er der mange der drømmer om en blødere hud med færre rynker og linjer. Dine gener har stor indvirkning på hvordan din hud ældes, men livsstil spiller også en vigtig rolle. Bl.a. kan rygning og solbadning have negativ effekt på huden med tiden. Men også den mad, du spiser, kan påvirke hudens udseende.


En kost der er rig på vitamin A og C kan holde huden sund. Vitamin A bidrager til at vedligeholde en normal hud, mens vitamin C bidrager til normal dannelse af kollagen hvilket har betydning for hudens normale funktion.


Som et supplement til vores daglige kost, findes der også mange interessante kosttilskud, der indeholder vitaminer og mineraler, som er vigtige for huden.


Nogen vælger at bruge hudplejetabletter, der kan reducere fine linjer og gøre rynker mindre synlige, samt bidrage til at forbedre hudens kvalitet og fugtbalance.


  • Omega-3 fedtsyrerne EPA og DHA bidrager til at vedligeholde hjertets normale funktion. Positiv sundhedseffekt opnås ved et dagligt indtag af 250 mg EPA og DHA.
  • Omega-3 fedtsyrer DHA bidrager til at vedligeholde hjernens og synets normale funktion. Positiv sundhedseffekt opnås ved et dagligt indtag av 250 mg DHA.


Ref. PP-FRI-DNK-0167