Ovnbagt torsk med pesto
Ovnbagt torsk med pesto
Torskefileten smager ekstra godt smurt med pesto og bagt i ovnen sammen med hvidløg, peberfrugt og broccoli. En frisk og farverig ret, som vil falde i hele familiens smag.

Ovnbagt torsk med pesto

Ovnbagt torsk med pesto


Torskefileten smager ekstra godt smurt med pesto og bagt i ovnen sammen med hvidløg, peberfrugt og broccoli. En frisk og farverig ret, som vil falde i hele familiens smag.


Ovnbagt torsk med pesto


4 portioner
Ingredienser

700 g torskefilet, uden skind og ben
1 stk. løg
2 spsk. olivenolie
4 tsk. pesto
1 fed hvidløg
2 stk. peberfrugt, rød
0.5 stk. broccoli
0.5 terning grøntsagsbouillon
0.5 stk. citron
salt og peber
3 dl vand

Tilbehør
ris


Framgangsmåde

  • Sæt ovnen på 200 °C.
  • Skær torskefileten i serveringsstykker og drys lidt salt og peber over.
  • Vask, rens og skær løg og hvidløg i tynde skiver.
  • Vask og rens broccoli og peberfrugt.
  • Skær broccoli i små buketter og peberfrugt i små stykker.
  • Opløs bouillonterningen i vandet.
  • Læg grøntsagerne i en smurt ildfast form.
  • Dryp olivenolie over grøntsagerne og hæld bouillonen ved. Drys med lidt salt og peber.
  • Læg torskestykkerne ovenpå grøntsagerne.
  • Pres citronsaft over torskestykkerne og smør pestoen på.
  • Dæk formen med sølvpapir.
  • Steg retten midt i ovnen i ca. 20 minutter, eller til fisken er færdig.


Server den ovnbagte torsk med ris som tilbehør.