Der er foretaget mere end 10.000 videnskabelige studier på effekterne af omega-3. Hovedparten er positive og viser en klar sammenhæng mellem indtag af omega-3 og bidraget til et sundt hjerte, en sund hjerne og et godt syn.


Fødevarestyrelsen anbefaler at vi spiser fisk mindst to gange om ugen som hovedret og flere gange om ugen som pålæg. I alt skal du gerne have 350 gram fisk om ugen, heraf ca. 200 gram fed fisk som laks, ørred, makrel eller sild.


Til følsomme forbrugergrupper findes mere detaljerede anbefalinger, se Fødevarestyrelsens hjemmeside.

  • Omega-3 fedtsyrerne EPA og DHA bidrager til bidrager til en normal hjertefunktion. Gavnlig effekt opnåes ved et dagligt indtag af 250 mg EPA og DHA.
  • Omega-3 fedtsyren DHA bidrager til at vedligeholde en normal hjernefunktion og et normalt syn. Gavnlig effekt opnås ved daglig indtag af 250 mg DHA.
  • D Vitamin bidrager til immunsystemets normale funktion og bidrager til at vedligeholde normale knogler og en normal muskelfunktion.

Omega-3

Ref. PP-FRI-DNK-0163