Hjælp til hud og negle efter sommeren.
Førstehjælp til hud og hår efter sommerferien
Sol og saltvand er dejligt, men de sætter sine spor på hud og hår. Vi giver dig her tips til kropspleje efter sommeren.

Førstehjælp til hud og...

Hjælp til hud og hår efter sommerferien


Sol og saltvand er dejligt, men de sætter sine spor på hud og hår. Vi giver dig her tips til kropspleje efter sommeren.


Førstehjælp til hud og hår efter sommerferien

Solbadning og badning hører for rigtigt mange af os sammen med sommer. Men solen kan udtørre både vores hud og hår. Desuden er hverken saltvand eller klorvand specielt godt for vores hår, da det trækker fugten ud af hårstråene.


Vi giver dig nogle gode tips til igen at tage vare på huden og kroppen efter ferien.


Kilde til vitamin D

Det er ikke uden grund at D-vitamin har fået tilnavnet «solens vitamin» Daglig sollys på huden stimulerer nemlig kroppens egen produktion af D-vitamin. Om sommeren får kroppen mulighed for at optage meget D-vitamin gennem solen. «Solvitaminet» stimulerer optaget af kalcium og bidrager til at holde knogler og tænder sunde og stærke.


For at opnå den fulde effekt af D-vitamin er det imidlertid nok at være i solen i 10-15 min om dagen. Det er lige vel vigtigt at smøre sig godt for at beskytte huden mod de skadelige UV-stråler.


Men hvis skaden er sket, bør du bruge en kølende creme som aloe vera. Er forbrænding kraftigere bør du søge råd hos nærmeste apotek. Hvis er er meget forbrændt bør du tage til lægen.


Rynker og tør hud

Hud eksponeret for solen får dybere rynker og kan gøre huden tør og slidt. Desuden kan fede solcremer, sved og usund kost gennem sommeren føre til mere uren hud. Huden trænger derfor til lidt ekstra pleje og fugt efter mange lange dage i solen.


Hvorfor ikke prøve en hjemmelavet ansigtsmaske. For eksempel vil en maske af honning og avocado tilføre fugt til huden. Tør den gerne af med agurkeskiver og vand.


C-vitamin og kollagen

C-vitamin er et hemmeligt våben til fin hud da det bidrager til beskyttelse af cellerne mod oxidativt stress og til normal dannelse af kollagen som har betydning for huden. Spis derfor appelsiner eller andre gode c-vitaminkilder såsom kiwi, rød peberfrugt og jordbær.


Tørre læber

Også vores læber er udsat om sommeren, og mange kan opleve tørre og sprukne læber. Derfor er det vigtigt at finde en effektiv læbepomade.


VNP anbefaler ChapStick, en læbepomade med E-vitamin og kamfer som giver dig silkebløde læber. ChapStick har en unik formel som lindrer og plejer læberne, samt forhindrer fugtighedstab. Desuden har ChapStick original og Strawberry solfaktor 10 (SPF) for at beskytte læberne mod solen.


Slidt hår

Håret kan også blive tørt og slidt efter solbadning og badning. Hav og pools gør at håret kan miste glans og farve. Hvis håret også er meget spaltet, bør du investere i en god klipning. Derudover bør du bruge en beskyttende hårkur.


Biotin, niacin og B2-vitamin er vigtig for huden, da de bidrager til en vedligeholdt og normal hud. Derudover bidrager biotin også til at vedligeholde normalt hår.


Zink og selen til negle og hår

Du bør også sørge for at du får nok selen og kobber. Zink og selen bidrager til et normalt hår, mens kobber bidrager til normale hårpigmenter.


For neglene er det specielt zink og selen du bør sørge for at få nok af, da disse næringsstoffer bidrager til at opretholde normale negle.

Imedeen Hair and Nails er udviklet til dig som vil tage ekstra hånd om dit hår og dine negle. Kost og livsstil og ydre faktorer kan påvirke hårets og neglenes udseende.


Imedeen Hair and Nails arbejder indefra – og giver næring til lækkert hår og lækre negle!


Biotin bidrager til at bibeholde normalt hår. Zink bidrager til at beskytte cellerne mod oxidativt stress, medvirker i celledelingsprocessen og bidrager til at bibeholde normal hud og negle. D-vitamin bidrager til kroppens normale optag af kalcium, til vedligeholdelse af normale tænder og knogler. Zink bidrager til at beskytte cellerne mod oxidativt stress, medvirker i celledelingsprocessen og bidrager til at opretholde normal hud, hår og negle.


Ref. PP-BIF-SWE-0122