Fajitas med rejer og mangosalsa
Fajitas med rejer og mangosalsa
Lav smagfulde fajitas med rejer, mangosalsa og creme fraiche dressing. Denne opskrift kan måske erstatte fredagstacoen?

Fajitas med rejer

Fajitas med rejer og mangosalsa

Lav smagfulde fajitas med rejer, mangosalsa og creme fraiche dressing. Denne opskrift kan måske erstatte fredagstacoen?


Fajitas med rejer og mangosalsa

Foto: Studio Dreyer Hensley. © Norwegian Seafood Council


4 portioner

Ingredienser

400 g. rejer, uden skal

0,5 stk. chili, rød

2 fed hvidløg

4 stk. forårsløg

2 stk. peberfrugt, gul

2 spsk. olie

1 stk. lime

4 spsk. koriander, frisk

salt og peber


Mangosalsa

1 stk. mango

1 stk. forårsløg

1 stk. lime

1 spsk. mynte, frisk

Smag til med salt


Dip

1 spsk. chili, rød

1 fed hvidløg

0,5 stk. lime

3 dl. Creme fraiche


Tilbehør

8 stk. tortillawraps


Fremgangsmåde

  • Rens chilien for frø og hinde og hak den, hvidløgene og forårsløgene fint.
  • Skær peberfrugten i strimler.
  • Steg grønsagerne i varm olie i et par minutter til de er gennem varme. De må ikke blive bløde.
  • Tilsæt rejer, saften af lime, hakket koriander, salt og peber, og lad alt lunes uden kogning.

Mangosalsa

  • Skær mangoen i små terninger og forårsløgene i tynde skiver.
  • Riv skallen og pres saften af en lime.
  • Hak mynten fint.
  • Vend ingredienserne sammen til en mangosalsa og lad den stå og trække i køleskabet i ca. 1 time før servering.

Creme fraiche dressing

  • Hak chilien og hvidløg fint og riv skallen af en lime.
  • Bland ingredienserne sammen til creme fraiche dressing og lad den stå og trække i køleskabet i ca. 1 time før servering.

Server rejer, mangosalsa og creme fraiche dressingen i varme tortillawraps.