Fiskegryde med laks og grønnsager
Fiskegryde med laks og grønnsager
Denne opskrift på fiskegryde er smagfuld og let at lave. Den vil falde i alles smag både store og små, og har kun brug for brød som tilbehør.

Fiskegryde med laks og...

Fiskegryde med laks og grønnsager


Denne opskrift på fiskegryde er smagfuld og let at lave. Den vil falde i alles smag både store og små, og har kun brug for brød som tilbehør.


Fiskegryde med laks og grønnsager

Foto: Studio Dreyer Hensley. © Norwegian Seafood Council


4 portioner

Ingredienser

600 g laksefilet, uden skind og ben

2 stk. skalotteløg

1 fed hvidløg

4 stk. kartofler

2 stk. gulerødder

4 stk. forårsløg

0,5 stk broccoli

2 spsk. margarine, flydende

10 dl vand

2 terninger fiskeboullion

2 dl madfløde

1 tsk. maizenajævner, lys

0,5 tsk. salt

0,25 tsk. peber

1 kvist persille, frisk


Tilbehør

Brød


Fremgangsmåde

  • Skær laksen i ca. 3 cm store stykker.
  • Vask, rens og hak skalotteløg og hvidløg fint.
  • Vask, rens og skær kartofler, gulerødder og forårsløg i stykker, ca. 1 cm store.
  • Vask, rens og del broccoli i små buketter.
  • Steg løg og hvidløg i flydende margarine i en gryde til løget er blødt.
  • Tilsæt kartofler, gulerødder, forårsløg og broccoli.
  • Tilsæt vand og fiskeboullion.
  • Kog grønsagerne til de er møre.
  • Tilsæt madfløde og maizenajævner, og kog op.
  • Smag til med salt og peber.
  • Læg laksestykkerne i gryden og lad dem trække til de er kogt, ca. 5 minutter.
  • Hak persillen fint og drys over før servering.

Server gryden med brød ved siden af