Italiensk fiskesuppe
Italiensk fiskesuppe
Fiskesuppe er et godt alternativ til aftensmaden. Denne italienske fiskesuppe er nem at lave og passer både til hverdag og fest.

Italiensk fiskesuppe

Italiensk fiskesuppe


Fiskesuppe er et godt alternativ til aftensmaden. Denne italienske fiskesuppe er nem at lave og passer både til hverdag og fest.


Italiensk fiskesuppe

Foto: Synøve Dreyer. © Norwegian Seafood Council


4 portioner

Ingredienser

800 g torskefilet, uden skind og ben

4 stk. tomater

1 stk. peberfrugt, grøn

2 stk. løg

2 fed hvidløg

2 spsk. olivenolie

1,5 l vand

1 stk. gulerod

salt

cayennepeber

persille, frisk


Tilbehør

focaccia


Fremgangsmåde

  • Skær torsken i terninger.
  • Skold tomaterne ved at skære et kryds på toppen, sænk dem i kogende vand et par minutter, og tag dem så over i koldt vand. Træk skindet af, fjern kernerne og skær tomatkødet i strimler.
  • Skær peberfrugt i strimler, og hak løg og hvidløg fint.
  • Steg tomat, peberfrugt, løg og hvidløg i olivenolie i 2-3 minutter.
  • Hæld vand over, kog op og lad suppen småkoge i ca. 20 minutter.
  • Skær guleroden i strimler og hæld den i suppen sammen med torsken.
  • Lad suppen trække, uden at koge, til torsken er gennemkogt, i 3-5 minutter.
  • Smag til med salt og cayennepeber.
  • Server med finthakket persille drysset over, og med focaccia ved siden af.