Fiskesuppe
Klassisk fiskesuppe
Prøv denne klassiske fiskesuppe, på en kold efterårsaften. Du vælger selv hvilken fisk du vil benytte, om det er kuller, torsk eller havkat, alle passer i denne suppe.

Klassisk fiskesuppe

Klassisk fiskesuppe


Prøv denne klassiske fiskesuppe, på en kold efterårsaften. Du vælger selv hvilken fisk du vil benytte, om det er kuller, torsk eller havkat, alle passer i denne suppe.


Fiskesuppe

Foto: Synøve Dreyer. © Norwegian Seafood Council


4 portioner
Ingredienser

200 g. kullerfilet
2 stk. gulerod
1 skive selleri
1 stk. persillerod
1 spsk. smør
2 spsk. hvedemel
1 l. fiskefond
0,5 stk. citron
0,5 tsk. karry
0,25 tsk. cayennepeber
2 stk. æggeblommer
1 dl. fløde
salt
Frisk purløg


Tilbehør
brød


Fremgangsmåde

  • Skær fisken i tern og halvdelen af guleroden i tynde strimler.
  • Skær selleri, persillerod og resten ad gulroden i små terninger.
  • Smelt smørret, rør mel i og tilsæt fiskefond lidt ad gangen, husk at piske godt, til suppen er fri for klumper.
  • Tilsæt grøntsags terningerne og lad suppen koge i ca. 15 minutter.
  • Tag så grøntsagerne op af suppen.
  • I en skål presses saften af citronen, og røres sammen med karry, cayennepeber, æggeblomme og fløde.
  • Rør blandingen i suppen og giv den et hurtigt opkog, under omrøring.
  • Tilsæt til sidst fisken og gulerodsstrimlerne, og lad suppen trække til fisken er tilberedt, ca. 5 minutter.
  • Smag til med salt.


Server suppen med purløg drysset over, og med brød ved siden af.