Krydret ørred på grill
Krydret ørred på grill
Ørred egner sig rigtig godt til hurtig tilberedning på grillen, så den får en saftig kerne i midten. I denne opskrift er ørredfileten krydret godt.

Krydret ørred på grill

Krydret ørred på grill


Ørred egner sig rigtig godt til hurtig tilberedning på grillen, så den får en saftig kerne i midten. I denne opskrift er ørredfileten krydret godt.


Krydret ørred på grill

Foto: Synøve Dreyer. © Norwegian Seafood Council


4 portioner
Ingredienser

800 g ørredfilet, med skind
2 tsk sukker
1 tsk stødt chili
1 tsk spidskommen
1 tsk timian
1 tsk salt
2 tsk olivenolie


Kartoffelsalat
600 g kartofler
50 g spinat
5 radiser
1 rødløg
2 spsk frisk dild
1 dl mayonnaise
2 dl creme fraiche
3 spsk revet peberrod


Fremgangsmåde

  • Skær ørredfileten i serveringsstykker.
  • Rør sukker, chili, spidskommen, timian, salt og olivenolie sammen, og pensl blandingen på begge sider af ørredstykkerne.
  • Grill ørredstykkerne i ca. 4 minutter på hver side.


Kartoffelsalat

  • Kog kartoflerne, pil dem og skær dem i mindre stykker.
  • Hak spinat, skær radiser i skiver, hak rødløget fint og dilden groft.
  • Bland kartofler med spinat, radiser, rødløg, dild, creme fraiche, mayonnaise og revet peberrod.


Server den nygrillede ørred med kartoffelsalaten ved siden af.