Laks med rød currypaste og kokosmælk
Laks med rød currypaste og kokosmælk
Laks klæder eksotiske krydderier og tilbehør. Den stærke currypaste bliver passende dæmpet af den lidt sødlige kokosmælk, en smagsbombe af de store.

Laks med rød currypaste

Laks med rød currypaste og kokosmælk


Laks klæder eksotiske krydderier og tilbehør. Den stærke currypaste bliver passende dæmpet af den lidt sødlige kokosmælk, en smagsbombe af de store.


Laks med rød currypaste og kokosmælk

Foto: Tom Haga. © Norwegian Seafood Council


4 portioner

Ingredienser

600 g laksefilet, uden skind og ben

1 stk. skalotteløg

1 stk. chili, rød

2 stk. forårsløg

4 stk. limeblad

2 spsk. sojaolie

2 tsk. currypaste, rød

4 dl kokosmælk

1,5 tsk. sojasovs

0,5 dl vand

0,5 terning fiskebouillon

1 tsk. sukker


Tilbehør

Ris


Fremgangsmåde

  • Skær laksefileten i store terninger.
  • Rens og hak skalotteløg fint, fjern frøene fra chilien og skær den i strimler.
  • Rens og skær forårsløget i tynde skiver, skær limeblad i tynde strimler og kassér stilken.
  • Varm olien i en stegepande og brun laksestykkerne på begge sider, i 1–2 minutter.
  • Læg laksestykkerne til side på et fad.
  • Svits skalotteløg i stegepanden i ca. 2 minutter.
  • Tilsæt currypaste og kokosmælk, og rør ofte.
  • Held chili, sojasovs, vand, bouillonterning og sukker i.
  • Tilsæt laksestykkerne, forårsløg og limeblade, og lad det hele småkoge i 2–3 minutter.

Server med ris.

Tips: Hvis du vil have en mildere variant, kan du bruge mindre currypaste.