Laks på grillspyd med græsk salat
Laks på grillspyd med græsk salat
Laksespyd på grillen er lige så enkelt, som det er populært. Hvis der er lidt for længe til sommer og grillsæson, er der ingenting i vejen for at stege dine laksespyd på en stegepande.

Laks på grillspyd...

Laks på grillspyd med græsk salat


Laksespyd på grillen er lige så enkelt, som det er populært. Hvis der er lidt for længe til sommer og grillsæson, er der ingenting i vejen for at stege dine laksespyd på en stegepande.


Laks på grillspyd med græsk salat

Foto: Eline Rønneberg. © Norwegian Seafood Council


4 portioner
Ingredienser

600 g laksefilet, uden skind og ben
4 stk. pitabrød
1 spsk. stødt fennikel
1 spsk. stødt nellike
1 spsk. chilipulver


Tzatziki
2 dl yoghurt naturel
1 fed hvidløg
1 stk. agurk
1 spsk. koldpresset olivenolie
salt og peber


Græsk salat
2 stk. tomat
½ agurk
3 stk. skalotteløg
100 g oliven, sort
200 g fetaost
2 spsk. koldpresset olivenolie
2 spsk. frisk oregano


Tilbehør
4 stk. grillspyd
1 tsk. salt


Fremgangsmåde

  • Varm grillen op.
  • Skær laksefilet i store tern og sæt fire tern på hvert grillspyd.
  • Bland fennikel, nellike, chilipulver og salt godt sammen, og rul de fire laksespyd i krydderiblandingen.
  • Grill dine laksespyd 2 minutter på hver side.
  • Varm pitabrød let på grillen lige før servering.


Græsk salat

  • Skær tomat, agurk og fetaost i tern, og skalotteløg i tynde både.
  • Bland oliven og finthakket oregano i, og hæld olivenolie over salaten.


Tzatziki

  • Skræl agurken, del den på langs, tag frøene ud med en ske og riv den groft.
  • Drys lidt salt over og lad agurken hvile i 15 minutter, før du sigter væsken fra.
  • Hak hvidløget fint og bland det med de øvrige ingredienser til tzatzikien.
  • Smag til med salt og peber.


Servér laksespyd med pitabrød, græsk salat og tzatziki ved siden af.


Tips: Hvis du bruger grillspyd af træ, skal de ligge i vand i ca. 30 minutter før brug.