Lakseburger i pitabrød med salat
Lakseburger i pitabrød med salat
En hjemmelavet fiskeburger er altid en vinder. Fiskeburger med laks i pitabrød, salat og hjemmelavet Thousand Island dressing er noget ingen kan sige nej til.

Lakseburger i pitabrød

Lakseburger i pitabrød med salat

En hjemmelavet fiskeburger er altid en vinder. Fiskeburger med laks i pitabrød, salat og hjemmelavet Thousand Island dressing er noget ingen kan sige nej til.


Lakseburger i pitabrød med salat

Foto: Studio Dreyer Hensley. © Norwegian Seafood Council


4 portioner

Ingredienser

500 g. laksefilet, uden skind og ben

1 kvist persille, frisk

1 tsk. salt

1 stk. æg

0,5 dl mælk

1 spsk. maizena

0,5 tsk. peber

2 spsk. margarine, flydende


Thousand Island dressing

0,5 stk. rødløg

1 stk. tomat

2 skiver syltet agurk

4 stilker purløg

4 spsk. mayonnaise

4 spsk. Creme fraiche

0,25 tsk. salt

0,25 tsk. peber


Tilbehør

4 stk. pitabrød

2 stk. tomat

1 stk. rødløg

0,5 stk. salathoved

sylteagurk


Fremgangsmåde

  • Skær laksefileten i terninger.
  • Rens, vask og hak persillen groft.
  • Kom lakseterningerne i en foodprocessor.
  • Tilsæt salt og rør sammen i nogle sekunder.
  • Tilsæt æg og rør sammen i nogle sekunder.
  • Hæld mælk, maizena, peber og persille i og rør sammen til en jævn fars.
  • Form en lille prøvefrikadelle, steg den og smag om den er passende krydret.
  • Form flere frikadeller og steg dem i flydende margarine, ca. 2–3 minutter på hver side.

Thousand Island dressing

  • Vask og rens rødløg og tomat.
  • Hak rødløget, tomat, sylteagurkerne og purløget fint.
  • Bland mayonnaisen og creme fraichen sammen og smag til med salt og peber.
  • Bland det finthakkede rødløg, tomat, sylteagurk og purløg i blandingen.

Tilbehør

  • Varm pitabrødene efter anvisningen på pakken.
  • Vask og rens tomat og rødløg og skær dem i skiver.
  • Vask og rens salaten.

Læg en laksefrikadelle i et pitabrød sammen med tomat, rødløg, salatblade og syltet agurk og hæld lidt dressing over.