Laksefiskepinde med kålsalat
Laksefiskepinde med kålsalat
At lave (hjemmelavede) fiskepinde, er lettere end man tror. Alt du behøver at gøre, er at skære fisken ud, vende den i mel, æg og sesamfrø og til sidst stege den på en stegepande.

Laksefiskepinde med kålsalat

Laksefiskepinde med kålsalat


At lave (hjemmelavede) fiskepinde, er lettere end man tror. Alt du behøver at gøre, er at skære fisken ud, vende den i mel, æg og sesamfrø og til sidst stege den på en stegepande.


Laksefiskepinde med kålsalat

Foto: Synøve Dreyer. © Norwegian Seafood Council


4 portioner

Ingredienser

500 gram laksefilet, uden skind og ben

3 spsk. hvedemel

1 tsk. salt

1 tsk. peber

1 æg

1 spsk. vand

1 dl sesamfrø

3 spsk. revet ost

Olie til stegning


Kålsalat

500 g kål

2 dl cremefraiche

1 tsk. salt

1 tsk. sukker

1 knivspids cayennepeber

1 spsk. citronsaft


Tilbehør

Hele hvedekerner eller fuldkornsris


Fremgangsmåde

  • Skær laksen i cirka 10 cm store bidder og skær derefter stykkerne i 2-3 cm brede strimler.
  • Bland mel, salt og peber på en tallerken.
  • Pisk æg og vand let sammen.
  • Bland sesamfrø og ost på en tallerken.
  • Vend laksestykkerne i melblandingen, derefter i det piskede æg og til sidst i blandingen af sesamfrø og ost.
  • Lad stykker ligge på et tørt underlag så paneringen kan sætte sig.
  • Varm olien i stegepanden og steg fiskefingrene gyldenbrune på alle sider, totalt ca. 4 minutter.

Kålsalat

  • Skær kålen i tynde strimler.
  • Rør resten av ingredienserne sammen til dressingen og smag til, så den bliver frisk og syrlig. Bland da til sidst kål og dressing.