Marineret laks i tortilla
Marineret laks i tortilla
Ovnbagt laks marineret med spændende krydderier, serveret i tortilla sammen med tomat og salat er perfekt weekendmad. Dette bliver hurtigt en favorit.

Marineret laks i tortilla

Marineret laks i tortilla


Ovnbagt laks marineret med spændende krydderier, serveret i tortilla sammen med tomat og salat er perfekt weekendmad. Dette bliver hurtigt en favorit.


Marineret laks i tortilla

Foto: John Montana. © Norwegian Seafood Council


4 portioner
Ingredienser

600 g laksefilet, uden skind og ben
0.5 stk isbergsalat
2 tomater
salt


Marinade
1,5 tsk. stødt spidskommen
2 fed hvidløg
0,5 dl olivenolie
1 tsk. paprikapulver
0,3 tsk. cayennepeber
0,5 tsk. oregano
2 spsk. limesaft


Tilbehør
1 dl creme fraiche
2 ss limesaft
8 stk tortillawrap
guacamole
bønner, brune


Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 200 °C.
  • Skær laks i tern på ca. 3 cm.
  • Striml salaten og skær tomaterne i små stykker.


Marinade

  • Rør spidskommen, presset hvidløg, olivenolie, paprika, cayennepeber, oregano, og limesaft sammen.
  • Læg lakseternene i en ildfast form og hæld marinaden over.
  • Sæt formen i køleskabet og lad laksen marinere i mindst 20 minutter.
  • Drys lidt salt over og dæk formen med sølvpapir. Steg i ovnen ca. 12 minutter.


Tilbehør

  • Bland creme fraiche med limesaft.
  • Varm tortillas efter anvisning på pakken.


Læg laks, salat og tomater i tortilla, og server med limedressing, guacamole og brune bønner som tilbehør.