Marit Bjørgens ovnsbagte laks med tapenade og pasta
Marit Bjørgens ovnbagte laks med tapenade og pasta
Tapenade er en puré lavet af oliven, kapers og ansjoser. Marit Bjørgen bruger tapenade på laksen for at tage laksemiddagen til et nyt niveau. Prøv det.

Marit Bjørgens ovnbagte...

Marit Bjørgens ovnbagte laks med tapenade og pasta


Tapenade er en puré lavet af oliven, kapers og ansjoser. Marit Bjørgen bruger tapenade på laksen for at tage laksemiddagen til et nyt niveau. Prøv det.


Marit Bjørgens ovnbagte laks med tapenade og pasta

Foto: Sentralen. © Norwegian Seafood Council


4 portioner

Ingredienser

600 g. laksefilet, uden skind og ben

2 spsk. olivenolie

400 g. pasta

1 stk. citron

4 spsk. tapenade

12 stk. cherrytomater

200 g. rucolasalat

salt og peber

basilikum, frisk


Fremgangsmåde

  • Sæt ovnen på 180° C.
  • Skær laksen i portionsstykker og drys salt og peber over. Læg den i et ildfast fad smurt med olivenolie.
  • Kog pastaen efter anvisningen på pakken.
  • Pres citronsaft over laksen og fordel tapenaden over.
  • Steg laksen i ovnen i 13-15 minutter.
  • Del cherrytomaterne i to og vend dem i den kogte pasta med rucolasalat og hakket basilikum.

Server laksen med pastaen.