Ovnbagt laks med couscoussalat
Ovnbagt laks med couscoussalat
Citrus, honning og dijonsennep giver ovnbagt laks en frisk og god smag. Server med couscoussalat så har du en enkel og spændende middag på bordet.

Ovnbagt laks med couscoussalat

Ovnbagt laks med couscoussalat


Citrus, honning og dijonsennep giver ovnbagt laks en frisk og god smag. Server med couscoussalat så har du en enkel og spændende middag på bordet.


Ovnbagt laks med couscoussalat

Foto: Astrid Hals. © Norwegian Seafood Council


4 portioner

Ingredienser

800 g laksefilet, uden skind og ben

1 stk. citron

1 stk. lime

2 spsk. honning

1 tsk. dijonsennep

1 tsk. paprikapulver

salt og pepper


Couscoussalat

3 dl. couscous

2 spsk. smør

2 dl. friske ærter

1 stk. rødløg

1 stk. hjertesalat

1 spsk. olivenolie

salt og pepper


Tilbehør

lime


Fremgangsmåde

  • Sæt ovnen på 200 °C.
  • Press saft af citron og lime og bland det med honning, dijonsennep og paprikapulver. Smag til med pepper.
  • Skær laks i serveringsstykker, drys med salt og læg den i en smurt ildfast fad.
  • Hæl marinaden over laksen og steg den i ovnen i ca. 8 minutter.

Couscoussalat

  • Kog couscous som anvist på pakken.
  • Tilsæt smør og rør i couscoussen så den løsner sig lidt op.
  • Tilsæt ærter mens couscoussen endnu er varm og lad den stå til ærterne bliver gennemvarme.
  • Skær rødløg i tynde strimler og riv hjertesalat i mindre bider. Bland rødløg og salat med couscoussen, smag til med salt og pepper og bland olivenolien i.

Server ovnbagt laks med couscoussalat og limebåde.

Tips: Ovnbagt laks kan godt have lidt rå kerne når du tager den ud. På den måde undgår du den bliver tør.