Ovnbagt ørred med hvidløgsgrøntsager
Ovnbagt ørred med hvidløgsgrøntsager
I denne opskrift bages alt i ovnen og grøntsagerne får en skøn smag af hvidløg. Det er en ret som passer til både hverdag og weekend.

Ovnbagt ørred med...

Ovnbagt ørred med hvidløgsgrøntsager


I denne opskrift bages alt i ovnen og grøntsagerne får en skøn smag af hvidløg. Det er en ret som passer til både hverdag og weekend.


Ovnbagt ørred med hvidløgsgrøntsager

Foto: Synøve Dreyer. © Norwegian Seafood Council


4 portioner

Ingredienser

600 g ørredfilet, uden skind og ben

1 gul zucchini

2 gulerødder

1 rød peberfrugt

½ blomkål

2 rødløg

2 soltørrede tomater

2 spsk. olivenolie

8 fed hvidløg

1 dl grønne oliven

2 spsk. frisk persille

2 spsk balsamicoeddike

Salt og peber


Sådan gør du:

  • Sæt ovnen på 200 °C.
  • Skær ørreden i stykker og strø salt og peber henover.
  • Skær zucchini, gulerødder og peberfrugt i 1 cm store stykker.
  • Varm olivenolien op i en stegepande og steg grøntsagerne og de soltørrede tomater til det får lidt farve.
  • Krydr grøntsagerne med salt og peber og hæld dem i et ovnfast fad sammen med hvidløg og oliven.
  • Læg fiskestykkerne på grøntsagerne og bag retten i den nederste del af ovnen i cirka 20 minuter.
  • Hak persillen fint og bland den med balsamicoeddiken, hæld blandingen over ørreden og grøntsagerne, når de er færdigbagt.

Server ørreden sammen med grøntsagsblandingen.