Ovnbagt sej i citron- og æblesauce
Ovnbagt sej i citron- og æblesauce
I denne opskrift er sej bagt med en frisk sauce og serveret med kogte kartofler og fladbrød.

Ovnbagt sej i citron- og æbles

Ovnbagt sej i citron- og æblesauce


Ovnbagt fisk er enkelt at lave, og kan varieres på tusind forskellige måder. I denne opskrift er sej bagt med en frisk sauce og serveret med kogte kartofler og fladbrød.


Ovnbagt sej i citron- og æblesauce

Foto: Synøve Dreyer. © Norwegian Seafood Council


4 portioner
Ingredienser

600 g sejfilet, uden skind og ben
0.5 tsk. peber
1 stk. citron
4 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie
1 stk. forårsløg
3 dl æblejuice
1 tsk. maizenajævner, lys


Tilbehør
fladbrød
grøntsager


Framgangsmåde

  • Sæt ovnen på 180 °C.
  • Skær sejfileten i serveringsstykker og drys med salt og peber.
  • Riv skal og pres saft af citronen.
  • Læg fiskestykkerne i en smurt ildfast form sammen med hele hvidløgsfed.
  • Dryp olivenolie over og drys citronskallen på.
  • Skær forårsløg i tynde ringe.
  • Bring citronsaft, forårsløg og æblejuice i kog.
  • Rør maizenajævner i, giv saucen et hurtigt opkog, og hæld den over fisken.
  • Steg i ovnen til fisken er gennemkogt, ca. 15 minutter.


Servér fisken i formen med kogte grøntsager og fladbrød som tilbehør.