Ovnbagt sej i citronsauce
Ovnbagt sej i citronsauce
Citron giver denne opskrift en frisk smag. Med sej og grønsagsblanding, efter eget ønske, er dette en ovnbagt ret du gerne prøver mere end en gang.

Ovnbagt sej i citronsauce

Ovnbagt sej i citronsauce


Citron giver denne opskrift en frisk smag. Med sej og grønsagsblanding, efter eget ønske, er dette en ovnbagt ret du gerne prøver mere end en gang.


Ovnbagt sej i citronsauce

Foto: Studio Dreyer Hensley. © Norwegian Seafood Council


4 portioner

Ingredienser

600 g. sejfilet, uden skind og ben

1,5 tsk. salt

0,5 tsk. peber

400 g. grøntsagsblanding

aluminiumsfolie


Sauce

0,5 stk. citron

1 spsk. smør

2 spsk. hvedemel

1,5 dl. Fiskebouillon

2 dl. Piskefløde

salt og peber


Tilbehør

Kartofler


Fremgangsmåde

  • Sæt ovnen på 200 °C.
  • Skær fisken i serveringsstykker og drys med salt og peber.
  • Læg fiskestykkerne i et smurt ildfast fad og fordel grønsagerne over.

Sauce

  • Riv skal og pres saften af citronen.
  • Smelt smør, rør hvedemel i og fortynd melbollen med fiskebouillonen og piskefløden.
  • Lad saucen småkoge i ca. 3 minutter og tilsæt citronskallen.
  • Smag saucen til med citronsaft, salt og peber.
  • Hæld saucen over fisken og dæk fadet til med aluminiumsfolie.
  • Bag i ovnen til fisken er færdig, ca. 15 minutter.

Server med kogte kartofler.

Tips: I denne opskrift kan du selv vælge hvilken grøntsagsblanding du ønsker.