Ovnbagt torsk med blomkålsris
Ovnbagt torsk med blomkålsris
I denne opskrift møder den milde og friske smag af torsk den gode og stærke smag af chorizo. Dette er en vinder, til en fest.

Ovnbagt torsk med blomkålsris

Ovnbagt torsk med blomkålsris


I denne opskrift finder du mange spændende ingredienser. Torsk svøbt i parmaskinke, ris lavet af blomkål og stegte grøntsager. Både godt og sundt.


Ovnbagt torsk med blomkålsris

Foto: Synøve Dreyer. © Norwegian Seafood Council


4 portioner

Ingredienser

600 g torsk i fileter, uden skind og ben

4 skiver parmaskinke

Salt


Blomkålsris

½ citron

1 blomkålshoved

2 spsk. frisk persille

1 spsk. rapsolie

4 spsk. revet parmesan

Tilbehør

16 cherrytomater

1 gul peberfrugt

1 spsk. rapsolie

Gør sådan her

  • Sæt ovnen på 180 °C.
  • Skær torsken i 4 styks portionsstørrelse (hvis de ikke allerede er skåret ud).
  • Kom parmaskinken rundt torskestykkerne og placer dem i en ovnfast fad.
  • Tilbered torsken i ovnen i 10-15 minutter, alt efter stykkernes størrelse og tykkelse.

Blomkålsris

  • Pres citronen, fjern bladene fra blomkålshovedet og hak persillen fint.
  • Riv blomkålen på et groft rivejern og bland risene sammen med citronsaften.
  • Hæld rapsolien i en stegepande og steg blomkålsrisene på middelhøj varme til det har fået lidt farve, i ca. 4 minutter.
  • Bland med persillen og revet parmesan.

Tilbehør

  • Pres citronen, fjern bladene fra blomkålshovedet og hak persillen fint.
  • Lynsteg tomater og peberfrugt hurtigt i rapsolien.

Server torsken med blomkålsris og grøntsagerne.