Pasta med laks
Pasta med laks
Pasta og laks er to gode venner og sammen med ostesauce bliver retten ekstra smagfuld. Hvis du ønsker det kan du servere den med grønsager eller brød ved siden af.

Pasta med laks

Pasta med laks

Pasta og laks er to gode venner og sammen med ostesauce bliver retten ekstra smagfuld. Hvis du ønsker det kan du servere den med grønsager eller brød ved siden af.


Pasta med laks

Foto: Sentralen. © Norwegian Seafood Council


4 portioner

Ingredienser

600 g. laksefilet, uden skind og ben

4 portioner pasta

250 g. ærter, frosne

3 dl. madfløde

1 dl. parmesanost

2 spsk. olivenolie

2 spsk. basilikum, frisk

salt


Tilbehør

Brød


Fremgangsmåde

  • Skær laks i terninger på ca. 2 cm og krydr med lidt salt.
  • Kog pastaen efter anvisningen på pakken.
  • Tilsæt ærter i vandet de sidste 3 minutter af kogetiden.
  • Hæl madfløden i en kasserolle og giv den et opkog. Tag kasserollen af varmen, tilsæt revet parmesanost og rør godt rundt. Kog ikke fløden efter at osten er tilsat.
  • Når pastaen er færdig kogt hældes kogevandet ud men lad 2-3 spsk. kogevand blive i gryden. Tilsæt olivenolie og lakseterningerne og bland pasta, ærter og lakseterninger forsigtigt sammen.
  • Sæt låget på og sæt kasserollen tilbage på komfuret på svag varme i 5 minutter til laksen er færdig. Ryst kasserollen 2-3 gange i løbet af kogetiden.
  • Snit basilikum og hæld ostesauce og basilikum i kasserollen med pasta, ærter og laks.

Server pasta med laks, sauce og ferskt brød.

Tips: I stedet for parmesan kan du prøve med almindelig os, nogle spiseskeer pesto eller en lille mængde blåmugost.