Rosa sildesalat
Rosa sildesalat
Sildesalat er en gammel klassiker, som gerne serveres med groft brød. Der findes mange forskellige varianter, men i denne opskrift er der tilsat æble, rødbede og kartoffel.

Rosa sildesalat

Rosa sildesalat


Sildesalat er en gammel klassiker, som gerne serveres med groft brød. Der findes mange forskellige varianter, men i denne opskrift er der tilsat æble, rødbede og kartoffel.


Rosa sildesalat

Foto: Studio Dreyer Hensley. © Norwegian Seafood Council


4 portioner
Ingredienser

5 kryddersildefileter
1 kartoffel
½ æble
3 skiver syltet rødbede
5 skiver syltet agurk
½ løg
100 g let mayonnaise
1 dl cremefraiche 9 %
Æblecidereddike
Sukker


Tilbehør
Groft brød


Fremgangsmåde

  • Smag på sildefileterne og læg dem i vand eller mælk et par timer, hvis de er for salte.
  • Skræl og kog kartoflen.
  • Tør sildefileterne og skær dem i terninger.
  • Skær kartoffel, æble og rødbede i terninger, og hak den syltede agurk og løget fint.
  • Rør mayonnaise og cremefraiche sammen, og smag til med eddike og lidt sukker efter ønske.
  • Vend forsigtigt de øvrige ingredienser i.

Sildesalaten er klar til servering, og er holdbar i køleskabet i ca. 1 uge.