Sej- og gulerodssuppe
Sej- og gulerodssuppe
Det her er opskriften på en spændende suppe med sej, gulerod og ingefær. Suppe er simpel og smagfuld mad som varmer både til frokost og aftensmad.

Sej- og gulerodssuppe

Sej- og gulerodssuppe


Det her er opskriften på en spændende suppe med sej, gulerod og ingefær. Suppe er simpel og smagfuld mad som varmer både til frokost og aftensmad.


Sej- og gulerodssuppe

Foto: Eva Brænd. © Norwegian Seafood Council


4 portioner
Ingredienser

400 g. Sejfilet, uden skind og ben
1l. vand
2 fiskebouillon terninger
2 stk.gulerødder
3 cm. frisk ingefær
1 ss. hvedemel
0,3 ts. salt
Frisk persille
Serveres med
fladbrød
0,3 ts. pepper


Fremgangsmåde

  • Kog vand op med bouillon terning.
  • Skær fisken i bider, læg den i gryden og lad den trække til den så vidt er gennemkogt. Ca. 5 minutter.
  • Tag fisken op og sil kraften.
  • Skræld og skær gulerødderne i skiver og riv ingefæren.
  • Kog gulerodsskiverne til de er godt møre i fiskekraften sammen med det revet ingefær.
  • Mos gulerædderne i kraften og kog det.
  • Rør sammen flydende magarine og hvedemel, og pisk det ind i gulerodssuppen.
  • Lad suppen småkoge i ca. 5 minutter.
  • Smag til med salt og pepper.
  • Læg fiskebiderne i suppen og lad de blive varme.
  • Servér suppen med persille drysset over og fladbrød ved siden af.


Tips: I denne suppe kan du for eksempel erstatte fisk med fiskeboller eller rester af kogt fisk. Et glutenfrit alternativ får du ved at bruge maizenamel i stedet for hvedemel.


Sidste chance for at deltage i vinterkonkurrencen som afsluttes i morgen.