Stegt laks med parmesan
Stegt laks med parmesan
Laks kan tilberedes på mange forskellige måder. Denne lakseret med ratatouille og parmesancreme er en smagsrig kombination som passer fint når du skal invitere gæster.

Stegt laks med parmesan

Stegt laks med parmesan


Laks kan tilberedes på mange forskellige måder. Denne lakseret med ratatouille og parmesancreme er en smagsrig kombination som passer fint når du skal invitere gæster.


Stegt laks med parmesan

Foto: Alf Børjesson. © Norwegian Seafood Council


4 portioner
Ingredienser

600 gr. laksefilet, uden skind og ben
4 tsk. tapenade
salt og peber
olie


Ratatouille
3 stk. skalotteløg
0,25 stk. kinesisk hvidløg
1 stk. gulerod
1 stk. squash, grøn
1 stk. aubergine
1 stk. løg
400 gr. dåse tomater, groft hakkede
1 spsk. tomatpuré
3 spsk. olivenolie
salt og peber


Parmesancreme
3 dl. piskefløde
125 gr. parmesanost
salt og peber


Fremgangsmåde

  • Skær laksefileten i portionsstykker, drys let med salt og steg dem gyldne i olie, ca. 2 minutter på hver side.


Ratatouille

  • Finhak skalotteløg og hvidløg, og skær de andre grønsager i små tern.
  • Svits skalotteløg, hvidløg, dåse tomater og tomatpuré i olivenolie i 2-3 minutter.
  • Skru ned for varmen og lad saucen simre i minimum 30 minutter.
  • Vend grønsagerne i og lad koge i ca. 10 minutter.


Parmesancreme

  • Kog piskefløden ind til det halve.
  • Rør det revede parmesan i så det smelter i fløden.
  • Smag til med salt og peber.


Server laksen med ratatouille, parmesancreme og tapenade.