Suppe med fisk og skaldyr
Suppe med fisk og skaldyr
Suppe med muslinger, rejer, laks og torsk er en vældig god fiskesuppe. Server den rygende varm til gæsterne, og denne ret er en vinder!

Suppe med fisk og skaldyr

Suppe med fisk og skaldyr


Suppe med muslinger, rejer, laks og torsk er en vældig god fiskesuppe. Server den rygende varm til gæsterne, og denne ret er en vinder!


Suppe med fisk og skaldyr


4 portioner
Ingredienser

400 g blåmuslinger
100 g rejer, med skal
200 g laksefilet, uden skind og ben
200 g torskefilet, uden skind og ben
1 fed hvidløg
1/3 løg
20 g sellerirod
1/2 rød chili
1/2 citrongræs
1/2 dl olivenolie
1 gulerod
1 stilk bladselleri
3 forårsløg
1 dl madlavningsfløde
1/2 dl creme fraiche
8 dl fiskefond
2 cm frisk ingefær
salt og peber


Tilbehør
Groft brød


Fremgangsmåde

  • Skær laks og torsk i stykker
  • Skrub blåmuslingerne og kontrollér, at alle muslingerne er lukkede. Kassér tvivlsomme muslinger.
  • Kog muslingerne , sigt fonden fra og gem den.
  • Tag muslingen ud af skallen. Rens rejerne.
  • Hak hvidløg, sellerirod, ingefær og chili fint, bank citrongræsset og del det op i mindre stykker.
  • Sauter grøntsagerne i olivenolie, tilsæt muslingefonden og fiskefonden, og bring det i kog.
  • Tilsæt creme fraiche og madlavningsfløde, og kog suppen et par minutter.
  • Skær løg, gulerod og bladselleri i tern, og forårsløg i skiver.
  • Tag citrongræsset op af suppen.
  • Put løg, gulerod og bladselleri i suppen, og kog i ca. 1 minut, afhængigt af stykkernes størrelse.
  • Tilsæt laks, torsk og forårsløg, og bring i kog.
  • Tilsæt blåmuslinger og rejer, og smag til med salt og peber.


Servér suppen med groft brød som tilbehør.


Tips: Hvis du ikke har fiskefond, kan du bruge fiskebouillon.