Thaikrydrede laksedeller
Thaikrydrede laksedeller
Disse fiskefrikadeller har en eksotisk smag af ingefær, koriander og lime. Hvis du laver en større portion, får du mange spændende og hurtige hverdagsmiddage.

Thaikrydrede laksedeller

Thaikrydrede laksedeller


Disse fiskefrikadeller har en eksotisk smag af ingefær, koriander og lime. Hvis du laver en større portion, får du mange spændende og hurtige hverdagsmiddage.


Thaikrydrede laksedeller

Foto: Synøve Dreyer. © Norwegian Seafood Council


4 portioner

Ingredienser

500 g laksefilet, uden skind og ben

1 stk. kartoffel

2 stk. forårsløg

2 cm ingefær, frisk

2 kviste koriander, frisk

2 stk. æg

2 ts limesaft

0,5 ts salt

0,5 ts peber

2 spsk. margarine, flydende


Bygrisotto

4 portioner byg

0,5 stk. citron

0,5 stk. peberfrugt, rød

1 kvist koriander, frisk

1 spsk. olivenolie

0,5 ts salt


Fremgangsmåde

  • Hak laksen fint.
  • Vask og skræl kartoflen, og skær den i små tern.
  • Kog kartoflen mør i usaltet vand og held kogevandet fra.
  • Rens og hak forårsløg fint.
  • Rens og riv ingefær på et råkostjern.
  • Rens og hak de friske koriander, fint.
  • Bland laks, kartoffel, forårsløg, ingefær, koriander, æg og limesaft.
  • Smag til med salt og peber.
  • Form en prøvedelle, steg den og smag om den er tilpas krydret.
  • Form farsen til små deller og steg dem i flydende margarine, 2-3 minutter på hver side.

Bygrisotto

  • Kog byggen efter anvisning på pakken.
  • Press saften af citronen.
  • Vask, rens og hak peberfrugten fint.
  • Hak de friske koriander fint.
  • Rør citronsaft, peberfrugt, koriander og olivenolie sammen med byggen.
  • Smag til med salt.

Server laksedellerne med bygrisotto ved siden af.