Torsk med æggesmør
Torsk med æggesmør
Der er en grund til at traditionsrige opskrifter er blevet netop det – og grunden er smagen. Ovnbagt torsk med æggesmør og guleroder er en ny variant af en klassiker.

Torsk med æggesmør

Torsk med æggesmør


Der er en grund til at traditionsrige opskrifter er blevet netop det – og grunden er smagen. Ovnbagt torsk med æggesmør og guleroder er en ny variant af en klassiker.


Torsk med æggesmør

Foto: Studio Dreyer Hensley. © Norwegian Seafood Council


4 portioner
Ingredienser

800 g torskefilet,
uden skind og ben
4 stk. gulerødder
Smør
Salt og peber


Æggesmør
2 stk. æg
50 gr. smør
2 spsk. purløg


Tilbehør
600 gr. aspargeskartofler


Fremgangsmåde

  • Sæt ovnen på 180°C.
  • Skær gulerødder i tynde stave og kom dem i kogende vand i ca. 2 minutter.
  • Smør et ildfast fad med smør, og læg torsken og gulrodsstavene i.
  • Drys med salt og peber.
  • Sæt fadet midt i ovnen til fisken er færdig, ca. 15 minutter.


Æggesmør

  • Kog æggene, pil dem og skær i strimler.
  • Smelt smør, og kom æggestrimlerne og finthakket purløg i.


Servér torsken med gulerødder, æggesmør og kogte aspargeskartofler.