Torsk med chorizo
Torsk med chorizo
I denne opskrift møder den milde og friske smag af torsk den gode og stærke smag af chorizo. Dette er en vinder, til en fest.

Torsk med chorizo

Torsk med chorizo


I denne opskrift møder den milde og friske smag af torsk den gode og stærke smag af chorizo. Dette er en vinder, til en fest.


Torsk med chorizo

Foto: Oliver Brachat. © Norwegian Seafood Council


4 portioner

Ingredienser

800 gr. torskefilet med skind

5 spsk. salt

1 l vand

1 spsk. solsikkeolie

100 g chorizopølse

2 kviste frisk persille

½ granatæble

1 citron


Kartoffelmos:

800 gr. kartofler

2 dl. mælk

2 spsk. smør

Salt og peber


Fremgangsmåde

  • Sæt ovnen på 200ºC.
  • Del torskefileten i portionsstørrelser.
  • Rør saltet ud i vandet og lad torsken ligge i vandet i 15 minutter.
  • Tag torskefileterne op og tør dem med køkkenrulle.
  • Steg torskestykkerne med skindsiden nedad i solsikkeolien på en varm stegepande til skindet er brunt, ca. 3 minutter.
  • Læg torskestykkerne i et smurt ovnfast fad med skindsiden op og steg i ovnen til retten er færdig, ca. 3 minutter.
  • Skær chorizoen i skiver og steg dem sprøde i stegefedtet fra torsken.
  • Hak persillen, tag kernerne ud af granatæblet og riv skallen fra citronen.
  • Bland persille, granatæble og citronskal med chorizopølse.

Kartoffelmos:

  • Skræl og skær kartoflerne i skiver.
  • Kog kartoffelskiverne møre, mos dem og rør mælk og smør i.
  • Smag til med salt og peber.

Server torsken med chorizoblandingen og kartoffelmosen.